Frumoasa Bulgarie și pitoreasca Macedonie

Localizarea geografică unică a Bulgariei și Macedoniei face ca cele două destinații să ofere turiștilor ocazia unor tururi și aventuri spectaculoase, pe tot parcursul anului. Cele două țări şi-au păstrat foarte bine frumusețea naturală, cu 3 parcuri naționale, sute de zone protejate și revervații. Biodiversitatea acestor locuri te va uimi. Mai mult, poți alege dintr-o gama largă de activități și locuri pe care să le vizitezi, astfel încât există ceva special pentru fiecare turist. Civilizația nu a deteriorat cu nimic aceste locuri magnifice, iar minunile naturii încă se găsesc din plin oriunde întorci privirea. Cultura locală și istoria locurilor fac ca aceste destinații să se afle pe lista oricărui călător. RINA Adventure te invită să explorezi aceste țări și să te bucuri de un circuit cum nu vei mai întâlni.

Circuit 8 zile
Contacteaza-ne pentru detalii
si pret

Date de plecare:

Ziua 1

Bine ai venit în Bulgaria!

Sosire la Sofia, capitala Bulgariei. De obicei zborurile aterizează seara, dar dacă timpul ne permite vom face un scurt tur al orașului și te vom introduce în atmosfera locului, înainte de cazarea la hotel.


Ziua 2

Drumul către Devin.

Vom părăsi peisajul urban pentru a intra în natură. Vom călători spre sud-est, cu destinația Devin. Străzile aglomerate vor fi treptat înlocuite de câmpii, sate, păduri și râuri. Urcarea spre culmile munților se face pe drumuri norioase, prin păduri și printre lacuri limpezi. Vei petrece seara la Devin, la un hotel modern cu spa.


Ziua 3

Sate rustice și formațiuni naturale.

Începem ziua printr-o plimbare de-a lungul unui canion, pe o rețea de poduri din lemn și crevase, unde admirăm frumusețea naturii verzi și a stâncilor de marmură. Următoarea destinație este Peștera Gurii Diavolului, unde vei fi fascinat de amprenta pe care procesele geologice și-au pus-o asupra naturii de-a lungul secolelor. Ne vom opri pentru un prânz tradițional la casa unui localnic din Trigrad. Cea de-a doua parte a zilei ne-o petrecem în stațiunea de schi Bansko, unde cinăm și ne bucurăm de o seară relaxantă la hotel.


Ziua 4

Macedonia.

Din Bansko pornim spre Macedonia, dar nu înainte de a trece prin Pirin. Plimbarea prin satul Pirin te va purta înapoi în timp către un mod de viață simplu și natural. Ne îndreptăm apoi spre Melnik, cel mai mic oraș din Bulgaria, și trecem granița spre Macedonia, unde petrecem ceva timp pe autostradă în drumul spre hotelul la care ne vom caza.


Ziua 5

Din Bitola spre o croazieră pe Ohrid.

Petrecem o dimineață liniștită vizitând mănăstirile și locațiile rustice din orașul Bitola. Apoi ne îndreptăm spre vest, către granița dintre Macedonia, Grecia și Albania, unde escaladăm coamele munților pentru o panoramă magnifică asupra împrejurimilor. În a doua parte a zilei, coborâm spre Lacul Ohrid, unde ne îmbarcăm într-o croazieră relaxantă cu vederi spectaculoase spre orașul Ohrid. Spre seară, vom avea timp să explorăm orașul Orhid, unde vom fi și cazați.


Ziua 6

Parcul național Biogradska.

Călătorim de-a lungul Râului Drin, la granița cu Albania, spre parcul național Biogradska. Vom petrece câteva ore explorând frumusețea florei abundente de pe culmile împădurite din regiune. Seara ajungem la Skopje, cel mai mare oraș din Macedonia, unde cinăm la un restaurant grozav și explorăm orașul.


Ziua 7

Fascinanții munți ai Bulgariei și Macedoniei.

Părăsim Macedonia trecând printr-un peisaj rustic minunat. Vom străbate un lanț de sate, livezi, vii și ferme. Drumul ne va conduce spre cele mai înalte culmi de la granița dintre Bulgaria și Macedonia. La finalul zilei, ne oprim la Sofia, pentru o cină delicioasă și o odihnă binemeritată.


Ziua 8

Descoperă Sofia.

Sofia este capitala Bulgariei și unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Vom vizita Catedrala Nevsky, drumul galben din cărămidă și clădirea parlamentului, unde vei avea ocazia să-l întânești chiar pe Președinte. În limitele timpului, vom face un tur al aglomeratului centru al Sofiei și vom mânca un prânz cu delicatese locale, înainte să ne despărțim și să ne îndreptăm spre aeroport.

Preț

1078€/persoană - cazare 2 persoane în cameră dublă, 4 persoane în jeep.

Suplimentul pentru camera single variaza si este disponibil la cerere.


Prețul include

 • pensiune completă
 • transportul cu jeepuri Kia Sorento sau cu echivalentul lor, cu 4 pasageri/jeep
 • costul carburanților
 • o "cutie cu bunătăți" în fiecare jeep, conținând gustări, cafea etc.
 • transportul între locații
 • bacșișurile pentru localnici
 • cazarea la hotel de 3/4 stele
 • apă minerală în fiecare zi
 • taxe de intrare la rezervațiile naturale, parcurile și spectacolele din program
 • ghid profesionist
 • ghid local
 • personal jeep

Prețul nu include

 • zborurile spre și de la destinație
 • asigurările de călătorie personale și de bagaj aferente sejurului
 • cheltuieli personale (băuturi în timpul meselor, suveniruri, etc.)
 • taxele de viză și aeroport

Destinații