În inima Caucazului

După 200 de ani de dominație rusească, dintre care 70 de influență sovietică, georgienii se bucură de independență și își redescoperă tradițiile antice, comorile culturale și limba unică. Poporul georgian este mândru, dar, mai important, este cald și ospitalier. Locuitorii Georgiei îi primesc pe vizitatori cu brațele deschise, oferindu-le o perspectivă unică asupra țării lor frumoase, istoriei fascinante și bucătăriei locale delicioase. Georgienii te vor invita în casele lor să încerci bucatele tradiționale și să guști din vinul local. După câțiva ani turbulenți de tranziție, Georgia este astăzi un loc unde domină pacea și liniștea. Și este o țară care merită cu siguranță vizitată. Călătorind cu vehicule 4x4, vei avea acces la minunile naturale ale acestei țări, unele dintre ele accesibile doar pe trasee off road. Pe lângă peisajele montane care îți vor tăia răsuflarea, lacurile sălbatice și văile înverzite, vei vedea castele antice, biserici și alte monumente. RINA Adventures te invită la o aventură 4x4 de neuitat în Munții Caucaz.

Circuit 7 zile
Contacteaza-ne pentru detalii
si pret

Date de plecare:

Ziua 1

De la aeroport la Tbilisi.

Imediat după sosirea la aeroport, vei fi condus la hotelul Citadines din Tbilisi pentru formalitățile de cazare și pentru a te familiariza cu impresionantul oraș. În prima seară, poți alege între a te odihni sau a explora viața de noapte din Tbilisi.


Ziua 2

Câmpul de luptă de la Didgori.

După trezire și micul dejun, ne imbarcăm în jeepurile Toyota Land Cruisers. Vizităm biserica Svaneti' Tzchoveli, încărcată de semnificație istorică. Traversăm o pădure și ajungem la câmpul de luptă Didgori, unde a avut loc bătălia dintre armata Georgiei și Marele Imperiu Seljuk. Apoi continuăm spre culmi și cartierele locale, pentru ca apoi să ne întoarcem la Tbilisi. Seara, te vei bucura de o cină delicioasă la un restaurant local.


Ziua 3

Caucazul de jos și zona vulcanică.

Plecăm în convoi spre Munții Caucaz și trecem prin sate tradițional armene. Ne oprim pentru prânz la Lacul Tsalka. Ne îndreptăm apoi spre faimosul lac georgian Tabachkuri unde facem o plimbare fermecătoare și admirăm peisajele minunate. Turul continuă pe dealuri, înconjurați de culmile vulcanice pe de-o parte și de pășunile Azerbaidjanului de cealaltă parte. Ne petrecem seara într-un hotel confortabil, în stațiunea de schi Bakuriani.


Ziua 4

Spre orașul peșteră Vardzia.

Prima oprire a zilei este Ahal-Khalaki. Parcurgem poteci uitate de lume și mergem pe drumul Oaselor Uscate, spre un imens platou vulcanic. Vizităm orașul peșteră Vardzia, un loc cu adevărat misterios și ciudat. După prânz, ne îmbarcăm în jeepuri și ne îndreptăm spre următoarea noastră destinație - Borjomi. În a doua jumătate a zilei, călătorim de-a lungul Râului Mtkvari. După oprirea la Borjomi, ne întoarcem la hotelul din Bakuriani pentru o cină îmbelșugată și pentru a ne pregăti de aventurile din zilele următoare.


Ziua 5

Circul Bakuriani.

Începem ziua cu o urcare provocatoare spre Munții Caucaz. Apoi coborâm spre sate, unde localnicii ospitalieri ne vor invita cu siguranță să încercăm băuturile locale. Traversăm o pădure și ajungem într-o localitate vestită pentru cele mai bune mâncăruri tradiționale georgiene. Luăm prânzul și pornim într-o plimbare prin păduri și sate, până ajungem la o piscină naturală de apă termală. După o baie reconfortantă, ne întoarcem la hotelul din Bakuriani pentru restul serii.


Ziua 6

Din Caucazul de jos spre înălțimi.

Ne trezim devreme pentru a respira aerul proaspăt al Râului Mtkvari. Urmăm cursul sinuos al râului într-o aventură cu adevărat off road. Ne oprim pentru prânz și pentru a admira priveliștea frumoasă și impunătoarea statuie a lui Stalin. Pornim spre est și urmăm aceleași drumuri folosite de armata rusească în timpul războiului, la o altitudine de 2000 de metri. Urmează o seară de răsfăț la hotelul din Bakuriani.


Ziua 7

Turul Caucazului Mare.

Astăzi ne luăm rămas bun de la Caucaz. Ne îndreptăm spre sud pe drumurile militare și ne oprim la Biserica Anna Nuri, așezată lângă Lacul Jinvali. Facem un tur al bisericii pentru a admira arhitectura uimitoare. Prânzul îl luăm la Porțile orașului, iar în orele rămase până la zborul de întoarcere, vei avea timp liber pentru a explora capitala Georgiei și pentru cumpărături.

Preț

1085€/persoană - cazare 2 persoane în cameră dublă, 4 persoane în jeep

Suplimentul pentru camera single variaza si este disponibil la cerere.


Prețul include

 • pensiune completă
 • transportul cu jeepuri Toyota Land Cruiser sau cu echivalentul lor, 4 pasageri/jeep
 • costul carburanților
 • o "cutie cu bunătăți" în fiecare jeep, conținând gustări, cafea etc.
 • transportul între locații
 • bacșișurile pentru localnici
 • cazarea la hotel de 3/4 stele
 • apă minerală în fiecare zi
 • taxe de intrare la rezervațiile naturale, parcurile și spectacolele din program
 • ghid profesionist din echipa RINA Adventures
 • ghid local
 • personal jeep

Prețul nu include

 • zborurile spre și de la destinație
 • asigurările de călătorie personale și de bagaj aferente sejurului
 • cheltuieli personale (băuturi în timpul meselor, suveniruri etc.)
 • taxele de viză și aeroport

Destinații