Inima neîmblânzită a Munților Caucaz

După 200 de ani de dominație rusească, dintre care 70 de influență sovietică, georgienii se bucură de independență și își redescoperă tradițiile antice, comorile culturale și limba unică. Poporul georgian este mândru, dar, mai important, este cald și ospitalier. Locuitorii Georgiei îi primesc pe vizitatori cu brațele deschise, oferindu-le o perspectivă unică asupra țării lor frumoase, istoriei fascinante și bucătăriei locale delicioase. Georgienii te vor invita în casele lor să încerci bucatele tradiționale și să guști din vinul local. După câțiva ani turbulenți de tranziție, Georgia este astăzi un loc unde domină pacea și liniștea. Și este o țară care merită cu siguranță vizitată. Călătorind cu vehicule 4x4, vei avea acces la minunile naturale ale acestei țări, unele dintre ele accesibile doar pe trasee off road. Pe lângă peisajele montane care îți vor tăia răsuflarea, lacurile sălbatice și văile înverzite, vei vedea castele antice, biserici și alte monumente. RINA Adventures te invită la o aventură 4x4 de neuitat în Munții Caucaz.

Circuit 5 zile
Contacteaza-ne pentru detalii
si pret

Ziua 1

Peisaje pictate de mâna lui Dumnezeu.

Ne întâlnim la Tbilisi, capitala Georgiei, și pornim într-o experiență 4x4 spre comorile ascunse ale acestei țări extraordinare. Prin păduri mereu verzi și peisaje de culoarea smaraldului, ajungem în sate ai căror locuitori, fermieri cu tradiție, ne vor face cunoștință cu personalitatea fermecătoare a poporului georgian. După ce traversăm o trecătoare impresionantă, vom gusta pentru prima dată delicioasa mâncare georgiană. Vei avea parte de un festin, cu bucate din plin, așezate pe farfurii rustice. După masă, urmează o călătorie scurtă spre hotelul nostru de 4/5 stele din Telavi.


Ziua 2

Pâine, vin și prietenie.

Vizităm Biserica Alaverdi, poziționată într-un decor impresionant, în umbra culmilor Munților Caucaz. Ne oprim în satul Tianeti pentru o experiență gustoasă la o patiserie locală și pentru a face un tur istoric al regiunii. Lacul Zinvalis este următoarea noastră oprire. După un tur al lacului, ajungem la Balconul Prieteniei, ridicat de ruși. Urmărim cursul Râului Aragvi spre stațiunea de schi Gudauri, unde ne vom petrece restul serii la hotelul de 4/5 stele.


Ziua 3

Pe drumuri militare spre sălbăticie.

Mergem prin tunele spre Trecătoarea Darial, până ajungem la "dealurile portocalii" și la un izvor natural de apă carbogazoasă. Continuăm călătoria spre satul Stepan Tsminda, aflat la poalele Muntelui Kazbegi. După un drum în câmp deschis, ajungem la Biserica Sfintei Treimi și apoi luăm prânzul în casa unui localnic ospitalier. Ultima oprire a zilei este Ghețarul Drivalli, după care ne îndreptăm spre hotelul din Gudauri.


Ziua 4

Dimineața lângă măreții Munți Caucaz.

Ne începem ziua cu o ultimă privire spre lanțul muntos Caucaz. Apoi pornim spre Biserica Ananuri de lângă Lacul Zinvalis. Ne întoarcem la Tbilisi, capitala țării. După prânzul la un restaurant, pornim să explorăm orașul cu multitudinea sa de atracții turistice. Încheiem ziua cu o cină festivă, acompaniată de un spectacol voios de folclor.


Ziua 5

Finalul călătoriei.

Ne vom petrece ultima zi a odiseei noastre înțelegând mai multe despre istoria Georgiei. De la Biserica Dzvari, ne facem o idee despre Mtskheta, prima capitală a Georgiei. La confluența dintre râurile Aragvi și Mt'k'vari, ascultăm povestea creștinismului în Georgia. Îmbătați de frumusețea peisajelor și sătui după o masă tradițională delicioasă, ne luăm rămas bun de la Georgia și ne îndreptăm spre aeroport.

Preț

0€/persoană - cazare 2 persoane în cameră dublă, 4 persoane în jeep = € spre confirmare

Suplimentul pentru camera single variaza si este disponibil la cerere.


Prețul include

 • pensiune completă
 • transportul cu jeepuri Toyota Land Cruiser sau cu echivalentul lor, 4 pasageri/jeep
 • costul carburanților
 • o "cutie cu bunătăți" în fiecare jeep, conținând gustări, cafea etc.
 • transportul între locații
 • bacșișurile pentru localnici
 • cazarea la hotel de 3/4 stele
 • apă minerală în fiecare zi
 • taxe de intrare la rezervațiile naturale, parcurile și spectacolele din program
 • ghid profesionist din echipa RINA Adventures
 • ghid local
 • personal jeep

Prețul nu include

 • zborurile spre și de la destinație
 • asigurările de călătorie personale și de bagaj aferente sejurului
 • cheltuieli personale (băuturi în timpul meselor, suveniruri etc.)
 • taxele de viză și aeroport

Destinații