Sălbăticia Caucazului și culmile din Svaneti

După 200 de ani de dominație rusească, dintre care 70 de influență sovietică, georgienii se bucură de independență și își redescoperă tradițiile antice, comorile culturale și limba unică. Poporul georgian este mândru, dar, mai important, este cald și ospitalier. Locuitorii Georgiei îi primesc pe vizitatori cu brațele deschise, oferindu-le o perspectivă unică asupra țării lor frumoase, istoriei fascinante și bucătăriei locale delicioase. Georgienii te vor invita în casele lor să încerci bucatele tradiționale și să guști din vinul local. După câțiva ani turbulenți de tranziție, Georgia este astăzi un loc unde domină pacea și liniștea. Și este o țară care merită cu siguranță vizitată. Călătorind cu vehicule 4x4, vei avea acces la minunile naturale ale acestei țări, unele dintre ele accesibile doar pe trasee off road. Pe lângă peisajele montane care îți vor tăia răsuflarea, lacurile sălbatice și văile înverzite, vei vedea castele antice, biserici și alte monumente. RINA Adventures te invită la o aventură 4x4 de neuitat în Munții Caucaz.

Circuit 9 zile
Contacteaza-ne pentru detalii
si pret

Date de plecare:

Ziua 1

Sosirea la aeroportul din Tbilisi.

Imediat după sosirea la aeroport, vei fi condus la hotelul Citadines din Tbilisi pentru formalitățile de cazare și pentru a te familiariza cu impresionantul oraș. În prima seară, poți alege între a te odihni sau a explora viața de noapte din Tbilisi. Programul diferă în funcție de orele de aterizare, turul fiind programat pentru nouă zile.


Ziua 2

Caucazul de jos - zona vulcanică.

Pornim spre Munții Caucaz și trecem prin sate tradițional armene. Ne oprim pentru a ne dezmorți și pentru prânz la Lacul Tsalka. Mergem apoi la faimosul lac georgian Tabachkuri, unde facem o plimbare fermecătoare și admirăm în liniște priveliștile magnifice. Turul continuă pe dealuri, înconjurați de culmile vulcanice pe de-o parte și de pășunile Azerbaidjanului de cealaltă parte. Ne petrecem seara într-un hotel confortabil, în stațiunea de schi Bakuriani.


Ziua 3

Spre sud în orașul peșteră Vardzia.

Prima oprire a zilei este Ahal-Khalaki. Parcurgem poteci uitate de lume și mergem pe drumul Oaselor Uscate, spre un imens platou vulcanic. Vizităm orașul peșteră Vardzia, un loc cu adevărat misterios și ciudat. După prânz, ne îmbarcăm în jeepuri și ne îndreptăm spre următoarea noastră destinație - Borjomi. În a doua jumătate a zilei, călătorim de-a lungul Râului Mtkvari. După oprirea la Borjomi, ne întoarcem la hotelul din Bakuriani pentru o cină îmbelșugată și pentru a ne pregăti de aventurile din zilele următoare.


Ziua 4

Prin Borjomi spre plajă.

Traversăm Borjomi și admirăm frumusețea uimitoare a rezervației naturale, cu întinderi nesfârșite de păduri de pini. Continuăm printr-o aventură 4x4 prin munți, spre coastă. După o zi de peisaje fermecătoare și de explorare a naturii, ne petrecem noaptea la hotelul Kutaisi.


Ziua 5

Râul Enguri și culmile înzăpezite.

Călătoria începe dimineață de-a lungul frumoasei coaste georgiene și ne duce spre Zugdidi "Dealul". Aici ne oprim pentru o vizită la sinagoga evreiască, întreținută de creștini. Sinagoga simbolizează relația specială dintre creștinii și evreii georgieni. Ne continuăm drumul de-a lungul Râului Enguri, care oglindește peisajele înconjurătoare, trecem de baraje și de localități pitorești și ne oprim în Mestia, un frumos oraș medieval, cu monumente, biserici și cetăți.


Ziua 6

De la poalele Muntelui Ushba spre înălțimile Georgiei.

Ziua începe cu o plimbare impresionantă spre ghețari, urmată de o oprire la o așezare locală pentru un prânz tradițional și pentru a experimenta viața tipică a localnicilor izolați de lume. Călătorim din nou de-a lungul Râului Enguri și ne bucurăm încă o dată de peisajele minunate, până ajungem la Ushguli, unde tradițiile au fost păstrate impecabil, datorită depărtării satului de marile orașe. Ushguli este totodată satul aflat la cea mai mare altitudine din Europa și oferă turiștilor priveliști extraordinare. Vei avea timp să vizitezi satul și să te bucuri de tot ceea ce are de oferit, înainte să ne întâlnim cu gazda noastra locală și să ne cazăm pentru odihnă.


Ziua 7

Cel mai înalt loc din Georgia.

În primele ore ale zilei, ne îndreptăm spre destinația noastră. Odată ajunși, ne împărțim pe grupuri și pornim pe jos spre magicii ghețari negri și spre cel mai înalt vârf al Georgiei, care atinge o altitudine de 5068 metri. În funcție de vreme, traversăm trecătoarea de unde poți admira o priveliște care îți va tăia răsuflarea - culmi abrupte într-un aer pur de munte. Continuăm urcarea spre noi peisaje fermecătoarea, iar apoi coborâm prin sate pitorești și zone împădurite. Ne întoarcem la hotel pentru o seară de răsfăț.


Ziua 8

Locul unde s-a născut Stalin.

Dimineața vizităm un loc cu încărcătură istorică - Gori, orașul de origine al lui Stalin. Faimosul lider politic este comemorat în Gori prin nenumărate statui, monumente, nume de străzi și piețe. Călătorim de-a lungul unor râuri fermecătoare și intrăm pe drumurile folosite de armata rusească în timpul războiului. Destinația noastră este orașul Bakuriani, situat la o altitudine de 2000 de metri, unde ne vom petrece următoarele două nopți.


Ziua 9

Explorând Caucazul Mare.

Ne îmbarcăm într-o experiență off road spre cele mai înalte culmi ale Caucazului. Trecem de spectaculosul Canion Teruso și ajungem la izvorul natural de travertin. După aventura off road, luăm un bine-meritat prânz delicios. Apoi ne îndreptăm spre faimoasa biserică Chminda Sameba. Urmează o odihnitoare ultimă seară în Georgia.

Preț

1348€/persoană - cazare 2 persoane în cameră dublă, 4 persoane în jeep

Suplimentul pentru camera single variaza si este disponibil la cerere.


Prețul include

 • pensiune completă
 • transportul cu jeepuri Toyota Land Cruiser sau cu echivalentul lor, 4 pasageri/jeep
 • costul carburanților
 • o "cutie cu bunătăți" în fiecare jeep, conținând gustări, cafea etc.
 • transportul între locații
 • bacșișurile pentru localnici
 • cazarea la hotel de 3/4 stele
 • apă minerală în fiecare zi
 • taxe de intrare la rezervațiile naturale, parcurile și spectacolele din program
 • ghid profesionist din echipa RINA Adventures
 • ghid local
 • personal jeep

Prețul nu include

 • zborurile spre și de la destinație
 • asigurările de călătorie personale și de bagaj aferente sejurului
 • cheltuieli personale (băuturi în timpul meselor, suveniruri, etc.)
 • taxele de viză și aeroport

Destinații