De la Atena la Vârfurile Pindos

Când te gândești la Grecia, îți vin în minte insulele, muzica tradițională și obiceiul de a sparge farfuriile. Dar Grecia are mult mai mult de oferit. Grecia care nu este atât de cunoscută turiștilor cuprinde peisaje uimitoare, culori magice și colțuri de natură ascunse. Râurile turcoaz și satele idilice, încadrate de creste alpine acoperite de zăpadă formează o panoramă care cu siguranță îți va tăia răsuflarea. Experiența unică în Grecia va fi completată de o varietate de mâncăruri tradiționale delicioase și de relaxarea în taverne. Călătoria cu jeepurile te va purta pe drumuri șerpuite, de-a lungul râurilor, spre o altitudine de peste 2000 de metri. Trecătorile pitorești vor fi poarta spre regiuni rustice, aflate departe de traseele turistice convenționale. RINA Adventure te invită să te îndrăgostești de Grecia.

Circuit 5 zile
Contacteaza-ne pentru detalii
si pret

Date de plecare:

Ziua 1

De la Atena spre centrul lumii.

Ne întâlnim în Atena și pornim spre nord, spre Lacul Iliki. Urcăm culmile Helicos, care sunt cunoscute în mitologia grecească drept "casa Muzelor". Frumusețea incredibilă a peisajului din acești munți este o adevărată sursă de inspirație. Apoi ne îndreptăm spre satul Distomo, situat pe un deal, pentru a admira un peisaj de vis asupra Golfului Corint. În drumul nostru spre mare, trecem prin Amfissa și Delphi. Ultima oprire a zilei este un sit arheologic, după care ne cazăm la hotel și ne bucurăm de un festin la o tavernă locală.


Ziua 2

De la Munții Giona spre Lacul Mornos.

Urcăm Munții Giona și ajungem la o altitudine de 2000 de metri, de unde admirăm priveliștea spre Lacul Mornos. Trecem prin canioane impresionante și ne oprim pentru un picnic pe marginea lacului. După prânz, începem din nou urcarea spre Munții Ano Hora, cu crestele acoperite de zăpadă, și ne oprim la hotelul nostru înconjurat de conifere și cu priveliști extraordinare din camere. Înainte să ne retragem pentru odihnă în pitorescul hotel, facem o plimbare pe jos în împrejurimi.


Ziua 3

Elveția Greciei.

Culmile muntoase Pindhos, acoperite de zăpadă, ne vor conduce spre una dintre cele mai frumoase regiuni ale Greciei. Traversăm Lacul Evinos și urcăm dealurile prin păduri și sate. În Evritania, coborâm prin trecători și canioane care, la fiecare pas, ne vor revela comori naturale magnifice: peisaje alpine, râuri, cascade înspumate și sate izolate. Panorama idilică îți va tăia răsuflarea. Odată ajunși în Karpenissi, ne vom bucura de o masă cu pește de râu și specialități gătite la cuptor. Seara se încheie cu o ieșire la unul dintre barurile mici și confortabile din oraș.


Ziua 4

Ziua lacurilor.

Începem plimbarea de la Râul Tavropos, ale cărui ape turcoaz îți vor transmite energia necesară pentru aventurile din restul zilei. Traversăm râul și ne îndreptăm spre unul dintre cele mai frumoase lacuri din Europa, Lacul Kremaston, cu o priveliște spre Munții Alestia și peste o vale imensă. Ne oprim la Râul Trikeriotis pentru un picnic magic pe malul apei, în mijlocul unei păduri de pini. După prânzul copios, ne continuăm plimbarea spre satul pitoresc al "micilor șerpi", care a fost declarat monument al naturii. Seara ne-o petrecem la Karpenissi, unde cinăm și ne odihnim.


Ziua 5

Momente dulci și rămas bun.

Traversăm Muntele Helidona, cu piscurile sale crestate și acoperite de zăpadă impecabilă, și vizităm satul Mikro-Horio. Urmează momente foarte dulci, pentru că satul este vestit pentru produsele de patiserie locală, servite împreună cu ceai cald. Apoi ne îndreptăm spre "satul mare" pentru prânz, și spre ultima noastră destinație, stațiunea Kamena Vourla. Înainte să pornim spre Atena, ne vom bucura de o ultimă ceașcă de cafea, în timp ce admirăm apele calme ale mării.

Preț

885€/persoană - cazare 2 persoane în cameră dublă, 4 persoane în jeep

685€/persoană cu jeep personal

Suplimentul pentru camera single variaza si este disponibil la cerere.


Prețul include

 • demipensiune
 • transportul cu jeepuri Nissan X-Trail sau cu echivalentul lor, 4 pasageri/jeep
 • costul carburanților
 • o "cutie cu bunătăți" în fiecare jeep, conținând gustări, cafea etc.
 • transportul între locații
 • bacșișurile pentru localnici
 • cazarea la hotel de 3/4 stele
 • apă minerală în fiecare zi
 • taxe de intrare la rezervațiile naturale, parcurile și spectacolele din program
 • ghid profesionist din echipa RINA Adventures
 • ghid local
 • personal jeep

Prețul nu include

 • zborurile spre și de la destinație
 • asigurările de călătorie personale și de bagaj aferente sejurului
 • cheltuieli personale (băuturi în timpul meselor, suveniruri, etc.)
 • taxele de viză și aeroport

Destinații