Grecia autentică la înălțime

Când te gândești la Grecia, îți vin în minte insulele, muzica tradițională și obiceiul de a sparge farfuriile. Dar Grecia are mult mai mult de oferit. Grecia care nu este atât de cunoscută turiștilor cuprinde peisaje uimitoare, culori magice și colțuri de natură ascunse. Râurile turcoaz și satele idilice, încadrate de creste alpine acoperite de zăpadă formează o panoramă care cu siguranță îți va tăia răsuflarea. Experiența unică în Grecia va fi completată de o varietate de mâncăruri tradiționale delicioase și de relaxarea în taverne. Călătoria cu jeepurile te va purta pe drumuri șerpuite, de-a lungul râurilor, spre o altitudine de peste 2000 de metri. Trecătorile pitorești vor fi poarta spre regiuni rustice, aflate departe de traseele turistice convenționale. RINA Adventure te invită să te îndrăgostești de Grecia.

Circuit 7 zile
Contacteaza-ne pentru detalii
si pret

Date de plecare:

Ziua 1

Aventura grecească începe aici.

Călătoria începe din Atena, unde ne îmbarcăm în jeepuri și plecăm spre nord pe autostrada spre Thessaloniki, al doilea cel mai mare oraș al Greciei. Pe drum, ne oprim pe podul Sirius pentru prânz. Ne vom îndrepta spre culmile Helicon, care erau considerate sacre în mitologia grecească. Trecem de culmi și coborâm pe un drum nepavat spre Golful Itea. Vei avea ocazia să te relaxezi în voie pe plajă, în timp ce admiri grădinile nesfârșite de măslini din apropiere. În a doua parte a zilei, vizităm Dephi, unul dintre cele mai importante situri arheologice din Grecia. Ghidul te va introduce în poveștile magice despre vremurile antice ale acestei țări. Ne vom petrece seara într-o tavernă locală, unde vom fi primiți cu băuturi și bucate tradiționale grecești.


Ziua 2

Lacul Perspas.

Ziua începe la Râul Mornos, ale cărui brațe se întind până la culmile Vardoussia. Urmează o drumeție prin sate, de-a lungul unui lac spectaculos, și o urcare spre creasta Bardos. Ne vom opri în piața centrală din satul Nesiuc Diakos pentru o cafea și apoi vom coborî printr-un peisaj de vis spre fermecătorul sat Edpnuas (Daphnos). În a doua parte a zilei, am plănuit pentru tine activități distractive într-un parc de aventuri din pădure. Îți vei petrece seara într-unul din cele trei sate izolate din apropiere.


Ziua 3

Canalele și culmile din Evrytania, Arachova și Kapenisis.

Ne îndreptăm spre nord într-un peisaj rustic, traversăm podul peste lacul Evinos și ajungem într-unul dintre orașele aflate la cea mai mare altitudine din Grecia, Arachova. Următoarea oprire este Evrytania, o stațiune de schi renumită pentru cultura artistică locală, frumoasele mănăstiri și restaurantele excelente. Vei avea ocazia să încerci pe pielea ta apa limpede din cascadele și râurile din zonă și chiar să înoți, dacă vremea este bună. Vom trece prin Karpenisis, capitala regiunii, și vom ajunge la un hotel din zonă, unde ne vom petrece seara și ne vom bucura de un festin de mâncăruri tradiționale.


Ziua 4

Peștera Neagră și turul mănăstirilor.

Călătorim pe drumurile șerpuite de pe malul râului Tavropos și ne îndreptăm spre impresionantul Lac Kremasta. După un picnic la Agia Vlacherna, urmează un tur al mănăstirilor așezate spectaculos pe o stâncă imensă. Vei avea ocazia să vizitezi Peștera Neagră, faimoasă pentru frumusețea sa sălbatică. În peșteră se ascundeau partizanii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ne oprim la Megalo Horio, unde vizităm o reședință locală pentru o pauză de cafea și ne cazăm la hotel pentru odiha dinaintea unei zile pline.


Ziua 5

Cele mai frumoase priveliști din Grecia.

Plecăm spre nord de-a lungul canalelor râului Agrafiotis, care străbate întreaga regiune Evrytania. Ne oprim la o moară de grâu unde facem un tur al locației și admirăm anticele poduri naturale de piatră. Prânzul îl luam la Agrafa, localitate care și-a luat numele de la un zeu grec. Pregătește-te pentru cele mai grozave panorame pe care le vei vedea în timpul acestei călătorii. Vom urca spre culmile Niall, unde vom poposi pentru a admira peisajele spectaculoase. Traversând Niall-ul, vom ajunge la cel mai frumos lac al Greciei - Lacul Plastiras, unde vei avea timp să te plimbi în voie și să te bucuri de natura magnifică. Apoi ne vom îndrepta spre hotel, unde vom discuta despre aventurile zilei.


Ziua 6

De pe culmi, spre văi.

Pornim de pe înălțimile culmilor și vizităm orașul forestier Petralona. Străbatem valea Thessaly și ajungem în satul Elati, faimos pentru artele manuale. Următoarea destinație este Kastraki, unde ne oprim să admirăm culmile pe care tocmai le-am coborât și să facem un tur al orașului. Ultima destinație a zilei este o tavernă locală.


Ziua 7

Stâncile suspendate ale Meteorei.

Vei începe ziua prin a admira peisajul unic oferit de stâncile superioare ale Meteorei, care găzduiesc un faimos lanț de mănăstiri. Ne vom opri la una dintre mănăstiri pentru a afla mai multe despre religia din Grecia, despre mitologie, artă și despre viața călugărilor. Ne vom plimba printre stânci pentru a ajunge în puncte ascunse, de unde vei putea admira peisaje extraordinare. Urmează un prânz delicios la Kalambaka, considerat de mulți drept unul dintre cele mai sofisticate locuri din Grecia. Ziua se încheie printr-o călătorie spre malul mării și o seară magică de cocktailuri pe plajă.

Preț

1188€/persoană - cazare 2 persoane în cameră dublă, 4 persoane în jeep

945€/persoană pentru jeep privat

Suplimentul pentru camera single variaza si este disponibil la cerere.


Prețul include

 • demipensiune
 • transportul cu jeepuri Nissan X-Trail sau cu echivalentul lor, cu patru pasageri/jeep
 • prețul carburanților
 • o "cutie cu bunătăți" în fiecare jeep, conținând gustări, cafea etc.
 • transportul între locații
 • bacșișurile pentru localnici
 • cazarea la hotel de 3/4 stele
 • apă minerală în fiecare zi
 • taxe de intrare la rezervațiile naturale, parcurile și spectacolele din program
 • ghid profesionist
 • ghid local
 • personal jeep

Destinații