Explorează drumul maiașilor în Guatemala

Circuit 4x4 în Guatemala - Situată în America Centrală, Guatemala este un loc cu adevărat magic, nu numai datorită climatului și traseelor off road grozave, ci și pentru că este casa uneia dintre cele mai vechi populații băștinașe - maiașii. Minunile naturii pur și simplu răsar la fiecare colț, iar satele și așezările localnicilor nu fac decât să adauge la pitorescul locurilor. Această destinație fascinantă și mistică va fermeca pe oricine se aventurează să cunoască gustul adevărat al traiului tradițional guatemalez. Guatemala este împărțită în regiuni care se administrează singure și au grijă să conserveze unicitatea culturii și tradițiilor locale. RINA Adventures te invită la o călătorie într-un colț de lume în care nu vei găsi doar culturi antice, ci și peisaje sălbatice uimitoare, o arhitectură unică, kilometri de junglă, coasta Caraibelor și o biodiversitate extraordinară. Vom vizita păduri luxuriante, comunități maiașe izolate, râuri și cascade învolburate, regiuni vulcanice și peisaje dintre cele mai variate. Alătură-te unei incursiuni unice într-una dintre cele mai frumoase țări din America Latină.

Circuit 14 zile
Contacteaza-ne pentru detalii
si pret

Ziua 1

Bine ai venit în Guatemala.

Trecem de controlul de graniță din Ciudad de Guatemala, capitala țării, și ne îndreptăm spre vechea capitală Antigua. După formalitățile de cazare la hotel, ne odihnim după zborul obositor și intrăm în ritmul minunatului oraș.


Ziua 2

Antigua.

Ne petrecem dimineața vizitând orașul vechi, parțial distrus de un cutremur, în secolul al XVIII-lea. Orașul are multe alei care formează un adevărat labirint. Ne oprim în scuarul principal cu impresionanta Plaza Mayor, vizităm ruinele catedralei La Merced și facem un tur al unui mic muzeu care păstrează rămășițele culturii maiașe, combinate cu elemente din cultura indiană de astăzi. Apoi urcăm la un punct panoramic situat sub culmile vulcanice, pentru un peisaj fascinant asupra orașului distrus de cutremur. Seara, ne întoarcem la hotel și cinăm la un restaurant local pentru a gusta delicatesele tradiționale.


Ziua 3

Vulcanul Pacaya.

Dimineața ne îmbarcăm în jeepuri și, după un scurt instructaj de siguranță, pornim în prima noastră aventură off road. Ne apropiem de vulcanul Pacaya pe dunele negre formate pe solul vulcanic și ne oprim pentru un picnic la o frumoasă lagună situată la intrarea în satul San Francisco de Sales. Înainte de lăsarea serii, urcăm pe cărările montane spre un punct de observație de unde vei putea vedea cu ochii tăi activitatea vulcanică. Seara, ne întoarcem la hotel pentru o cină îmbelșugată.


Ziua 4

Acatenango - Lacul Atitlan.

Ziua începe într-un port de unde plecăm de-a lungul lanțului muntos Madre. Profităm de jeepuri și urcăm în punctul de unde se văd cel mai bine regiunea vulcanică și topografia locului. Aventura off road continuă prin păduri de pini cu o floră bogată, învecinate de zone rurale izolate. După-amiază, ajungem într-un loc înconjurat de vulcani, de unde vei putea admira o priveliște de vis spre Lacul Atitlan, cel mai adânc lac din regiune. Aceasta va fi prima dintre cele două seri pe care le petrecem pe malul lacului.


Ziua 5

Lacul Atitlan.

Explorăm micile sate întinse pe malul lacului Atitlan. Localnicii ne vor primi în straie tradiționale colorate și cu inimile deschise. Fiecare sat are propriile materiale colorate, care simbolizează tradițiile trecute și prezente. Traversăm lacul pentru a vizita satele Santiago de Atitlan și San Pedro. Vei avea ocazia să-l cunoști pe"Mesimon", persoana care simbolizează norocul în viața localnicilor. Ei îi aduc cadouri pentru a evita ghinionul și pentru a se proteja de spiritele rele. Spre seară ne întoarcem pe partea cealaltă a lacului și luăm o cină gustoasă într-un oraș din apropiere.


Ziua 6

Chichicastenango - Huehuetenango.

Chichicastenango este prima destinație a zilei. Orașul este faimos pentru piața locală extrem de diversă și colorată, deschisă în fiecare marți, joi și duminică. Ne plimbăm pe aleile pieței celei mai colorate de pe întreg continentul și ne bucurăm de o experiență care ne va încânta toate simțurile - culorile puternice ale materialelor, muzica tradițională, mirosurile preparatelor culinare și o ambianță caldă și primitoare. Vizităm catedrala în care se mai țin încă ritualuri antice și pornim într-o drumeție pe dealul împădurit de lângă oraș, unde vom vedea șamani în mijlocul ritualurilor dedicate spiritelor. Înaintăm spre nord prin orașul Santa Cruz și ajungem în Huehuetenango, "orașul scut", cunoscut pentru producția de textile și olărit.


Ziua 7 și 8

Cuchumatanes.

Lanțul muntos Cordillera este cel mai impresionant ca aspect din întreaga Guatemala. Culmile muntoase ating o altitudine de peste 3000 de metri, și, spre deosebire de vulcani, aici crestele sunt formate din rocă sedimentară modelată în versanți abrupți și văi fertile. Lanțul muntos separă regiunea muntoasă a Guatemalei de văile cu păduri subtropicale. Pe trasee off road cu jeepurile și pe jos pe unele porțiuni, vom descoperi sate izolate de lume, printre care Conception Vista, și vom explora în liniște aceste bijuterii rurale.


Ziua 8

Râul Chixoy.

Pornim spre vest de-a lungul văii de la poalele impresionanților munți Cordillera. Vom vizita orășele pitorești și ne vom opri pentru un picnic pe malul râului. Continuăm pe trasee off road spre vest spre rezervația Quetzal. Următoarea oprire este San Cristobal, un loc unde cultura occidentală nu se face deloc simțită și unde istoria și cultura locală sunt păstrate cu religiozitate. Situat la o altitudine de peste 2100 de metri, orașul este considerat cel mai sigur și curat din regiune. La finalul zilei, ajungem la Ramzul, o localitate pitorească așezată la marginea rezervației.


Ziua 9

Sierra del las Minas - pădurile încețoșate.

Ziua este dedicată unei zone a muntelui presărată cu mine și acoperită cu păduri unde ceața este întotdeauna prezentă. Urcăm la o altitudine de 2300 de metri și, cu puțin noroc, admirăm o pasăre extrem de rară și simbolul Guatemalei, Quetzal. Vei fi fermecat de coloritul minunat al acestei vietăți. Apoi vizităm o fermă locală izolată și explorăm o plantație de cafea. Seara ne întoarcem la Ramzul.


Ziua 10

Semuc Champey.

Dimineața ne îndreptăm spre nord prin liniștitul oraș Coven, "locul încețoșat", și apoi intrăm pe trasee off road amețitoare. Cea de-a doua parte a zilei ne-o petrecem la rezervația naturală Semuc Champey. Atracția principală a locului o constituie un pod de calcar lung de 300 de metri, care se întinde peste Râul Cahabon. În apropiere de râu, vom întâlni un lanț de mici piscine naturale, cu apă turcoaz, în care se poate înota. Fascinantul loc este înconjurat de legende și mituri. După o plimbare pe faleza Mirador, ne îndreptăm spre orașul Lankin.


Ziua 11

Peșterile Candelaria.

Îmbarcați în jeepuri, urcăm spre nord spre culmile muntoase gigantice. Călătorim off road printr-un sat pitoresc și ajungem la Peșterile Candelaria, un sistem de grote format în mod natural care se întinde pe nu mai puțin de 22 de kilometri. Explorăm peșterile pline de formațiuni de calcar Karst, iar apoi ne îmbarcăm într-o croazieră subterană pe râul care trece prin labirintul de tuneluri din grote. În aceste locuri, maiașii venerau adâncurile.


Ziua 12

Din pădurile subtropicale spre regiunea Peten.

Călătorim spre nord și ajungem la Peten, regiunea cunoscută drept "plămânii Pământului", datorită abundenței de vegetație. Există multe zone protejate, însă vom vizita regiunile tropicale unde este încă permisă intrarea și vom ajunge la situri maiașe. Pe seara, pătrundem în frumoasa regiune Isla de Flores și ne oprim pe malul lacului Peten, care ne va fi casă în următoarele două zile.


Ziua 13

Parcul național Tikal.

Parcul național Tikal cuprinde câteva dintre cele mai fascinante și semnificative rămășițe ale civilizației maiașe. Locul este, de asemenea, cel mai mare sit arheologic de pe continentul american. În Orașul Vechi, vom vedea ruinele templelor antice, unele datând din secolul 8 î.Ch. Vei trăi una dintre cele mai frumoase experiențe ale călătoriei, în mijlocul pădurii tropicale, pășind pe ruinele care se întind în toate direcțiile. După-amiaza, ne oprim în inima lumii lui Tarzan, într-o rețea de poduri de sfoară. La finalul zilei, ne întoarcem pe malul lacului în Flores și ne bucurăm de o ultimă seară cu o cină fertivă.


Ziua 14

Rămas bun Guatemala.

Părăsim Flores și ne îndreptăm spre Guatemala și, în funcție de orarul zborurilor din grup, ne îndreptăm spre aeroport pentru zborurile de întoarcere.

Preț

Acest circuit este destinat grupurilor, astfel încât prețurile depind de datele și orele zborurilor. Contactează-ne pentru mai multe informații.

Suplimentul pentru camera single variaza si este disponibil la cerere.


Destinații