Insula gheții și focului

"Tărâmul gheții" este localizat în mijlocul unei zone de vulcani activi, în nordul Atlanticului. Insula este vastă, însă puțin locuită, în cele mai multe zone. Populația Islandei ajunge la doar un sfert de milion de oameni. Islanda are o topografie uimitoare, cu o combinație între câmpii de sol vulcanic, vulcani activi, râuri glaciare, cascade imense, râuri de lavă şi izvoare naturale termale. Toate aceste elemente alcătuiesc o destinație care nu e numai neobișnuită și aspră, dar și foarte frumoasă și unică. Minunile Islandei sunt în totalitate naturale, iar peisaje sunt mereu schimbătoare. Caleidoscopul format de rocile vulcanice colorate este străbătut de râuri subțiri argintii. Stâncile aliniate pe malul oceanului sunt populate de colonii de pinguini nordici, lupi de mare și pescăruși, cu vizite ocazionale ale urșilor polari și ale vulpilor nordice, în special pe întinderile de gheață și în regiunea centrală a insulei. În călătoria noastră, vom trece pe un drum unic, printre petice de vegetație, gheizere, râuri de lavă și izvoare termale. Vei observa, din când în când, ferme izolate și ciobani cate cutreieră pustiul. Totul în mijlocul unei întinderi imense de sălbăticie. Medraft te invită să vizitezi țara Europeană unde civilizația și-a pus cel mai puțin amprenta și să pășești pe ambele părți ale faliei.

Circuit 10 zile
Contacteaza-ne pentru detalii
si pret

Ziua 1

Sosire la Reykjavik.

Vei fi întâmpinat la aeroportul din capitala Reykjavik de personalul nostru prietenos și condus la jeepuri. Ne îndreptăm spre hotel și ne cazăm, și, în funcție de timp, facem un tur al orașului, urmat de o cină grozavă în timpul căreia ne cunoaștem mai bine și ne relaxăm înainte să înceapă aventura.


Ziua 2

Valea Thorsmork - ghețarii - Vik I' Myrdal.

După micul-dejun, pornim spre est pe Autostrada 1, spre Valea Thorsmork. Ne oprim pentru o drumeție scurtă pentru a admira coasta ghețarului învecinată cu un râu minunat. Urmează o aventură off road pe un drum noroios, în jurul laturii de nord a ghețarului Myrdalsjokull, al patrulea cel mai mare din regiune, cu o suprafață de 590 de kilometri pătrați și o înălțime de 1480 de metri. Ne întoarcem pe autostrada de pe coastă și ne îndreptăm spre Vik I' Myrdal, locul unde vei vedea o plajă de o frumusețe unică în lume. Plaja de bazalt negru este străpunsă de stânci imense, pe care se odihnesc o mulțime de păsări. După această priveliște uimitoare, mergem spre hotel unde ne cazăm și luăm o cină îmbelșugată la un restaurant local.


Ziua 3

Vik l' Myrdal - Rezervația naturală Lacagagyar.

Ziua începe cu un tur al stâncilor din apropiere și al plajei negre Dyrhólaey. Locul este renumit pentru bolta de lavă înnegrită din mijlocul apelor mării. Apoi ne îndreptăm spre una dintre cele mai cunoscute și bine conservate rezervații naturale din Islanda, unde vei vedea un fenomen geologic neobișnuit și uimitor. Continuăm călătoria off road și traversăm mai multe canale noroioase, până la zona cu cea mai puternică activitate vulcanică din Islanda. Ne oprim în câteva puncte de interes și urcăm pe cărări care ne duc mai aproape de copleșitoarele coloane de lavă. Pe drumul spre hotelul Circe Kirka, trecem pe lângă o serie de cascade. Urmează o cină gustoasă și o seară de relaxare și confort.


Ziua 4

Parcul național Skaftafell.

Ne îndreptăm spre sudul insulei, unde vei avea ocazia să vezi cel mai mare ghețar din Europa, Ghețarul Vatnajokull. Volumul ghețarului ajunge la 3100 de kilometri cubi. Ne plimbăm pentru a admira în liniște măreția peisajului și ajungem la o cascadă spectaculoasă înconjurată de roci de bazalt negru și o vegetație ciudată. Apoi coborâm spre lacul Jökulsárlón, cel mai mare din Islanda, cunoscut și ca "laguna ghețarului". Lacul este o minune a naturii și oferă una dintre cele mai frumoase priveliști din Islanda, cu ghețari imenși plutind pe apele sale. În funcție de timp, vom face o croazieră în jurul ghețarilor de pe lac (costul nu este acoperit de prețul excursiei). Plecăm off road pentru a vizita mai multe atracții turistice și ne oprim de câteva ori pentru a admira peisajul mirific din toate unghiurile. Seara ne-o petrecem în Kirk.


Ziua 5

Rezervația Landmannalaugar.

Astăzi ne îndreptăm spre centrul insulei, spre una dintre cele mai frumoase zone din Islanda, locul unde tuful și alte rămășițe ale procesului vulcanic formează un peisaj minunat. Rezervația Landmannalaugar cuprinde și colorații Munți Rhyolite și o mulțime de izvoare termale naturale. Pornim apoi pe un drum care face înconjorul vulcanului Hekla, un vulcan activ, care a erupt violent în 1991. Împrejurimile sunt bogate în relief vulcanic proaspăt format și în sculpturi de lavă. Facem un tur al părții de nord a rezervației și apoi ne îndreptăm spre locul unde vom fi cazați.


Ziua 6

Lacul Myvatn.

Pe trasee off road, ne îndreptăm spre câmpiile izolate și ciudate din nordul Islandei, de-a lungul faliei Oceania. Explorăm ghețarii giganți din regiune și descoperim câteva dintre cele mai îndepărtate cascade ale insulei, formate la poalele lanțului monstruos de aisberguri. Apoi coborâm spre Lacul Myvatn, format în urmă cu 2300 de ani, după erupția unui vulcan. Seara ne cazăm în apropiere de malul lacului.


Ziua 7

În jurul Lacului Myvatn.

Ziua este dedicată în întregime explorării Lacului Myvatn, una dintre cele mai fascinante minuni geologice din Islanda. Pornim pe jos în labirintul de cratere și formațiuni de relief. Lacul este bogat în nutrienți, astfel încât fauna și flora din zonă sunt bogate și includ specii rare de păsări și de plante, precum "mingile de lac", care cresc doar în câteva zone de pe glob. Trecem pe lângă vulcanii noroioși, ochiurile de apă și simțim trepidația vulcanilor situați sub crusta terestră. După-amiază, vizităm o centrală geotermală unde aflăm cum fenomenele naturale din împrejurimi generază cea mai mare parte a energiei electrice din Islanda. Seara ne-o petrecem în apropiere de lac.


Ziua 8

Inima vie a Islandei.

Începem ziua devreme și pornim în convoi spre lanțurile vulcanice din est. Odată pătrunși în inima Islandei, dealurile vulcanice de diferite culori și mărimi formează un peisaj magic care îți va tăia răsuflarea. Trebuie să vezi acest loc pentru a înțelege de ce este considerat ca fiind unic în Islanda. Pe drumul spre culmile muntelui, trecem de râuri învolburate. Odată ajunși în vârf, pornim într-o drumeție pe craterul vulcanului. Ajungem la Lacul Spa cu ape termale, unde facem o baie și ne relaxăm pe mal. Pe drumul de întoarcere admirăm regiunea denumită de localnici "Regina Islandei". Ne oprim pentru un picnic la o cabană de la poalele muntelui și apoi trecem prin Canionul Negru pentru a admira o cascadă impresionantă. După o zi lungă plină de aventuri unice, ne odihnim pe malul Lacului Miovat.


Ziua 9

Canioanele și cascadele din Akureyri.

Cascadele din zona Gullfoss sunt prima destinație a zilei. Ne plimbăm pe cărările de la marginea cascadelor și ne oprim la puncte panoramice. Dacă vremea este frumoasă, coborâm în canionul de bazalt și facem un tur al impresionantului platou care ne conduce spre izvoare ascunse și cascade fermecătoare. În timpul zilei ne oprim și la rocile hexagonale. Spre seară vizităm un oraș care în trecut trăia din vânatul balenelor. Astăzi, localnicii le explică turiștilor totul despre viața balenelor și le arată și magnificele animale. Noaptea ne-o petrecem la Akureyri.


Ziua 10

Akureyri - Cercul de Aur.

Dimineața ne-o petrecem vizitând perla coastei de nord, orașul-port Akureyri. Mergem mai departe pe coastă și ne îndreptăm spre sud, spre Triunghiul de Aur al Islandei. Pe drum, ne oprim pentru o baie în izvoarele termale și urcăm în vârful unui deal pentru o privelişte de vis asupra ghețarilor din jur. Vizităm și gheizerele care aruncă apă în aer până la peste 6 metri înălțime și ne bucurăm de unul dintre cele mai uimitoare fenomene naturale din lume. Spre seară ne îndreptăm spre Reykjavik unde cinăm și facem un tur al orașului. În funcție de zborul de întoarcere, vei fi cazat în Reykjavik sau vei fi condus la aeroport.

Preț

Circuitul este destinat grupurilor, iar prețul este calculat pentru un grup de 12 persoane. Datele exacte sunt stabilite în funcție de orarul zborurilor.

Suplimentul pentru camera single variaza si este disponibil la cerere.


Destinații