Din orașele imperiale spre inima Saharei și înălțimile Munților Atlas

Un circuit 4x4 în Maroc este o experiență unică în viață, care îți va stimula toate simțurile și te va introduce într-o lume colorată și exotică. Circuitul 4x4 din Maroc nu este o vacanță ca oricare alta, ci o incursiune într-o țară splendidă atât din punct de vedere cultural, cât și din cel al naturii. Marrakech te va fermeca prin bazarurile colorate, spectacolele stradale, artiștii meșteșugari și atmosfera plină de mirosuri exotice emanate de preparatele tradiționale și de mirodenii. Până și călătorii obișnuiți cu locuri ciudate vor fi surprinși de viața ciudată dusă de Berberi și de tradițiile unice ale poporului nomad Tuareg. Din Munții Atlas până în deșertul Sahara, Marocul le oferă turiștilor o gamă extrem de variată de minuni ale naturii, popoare exotice și o istorie fascinantă. RINA Adventures te invită într-o aventură 4x4 captivantă și bogată în culori, mirosuri și gusturi, pe care nu o vei uita prea curând.

Circuit 12 zile
Contacteaza-ne pentru detalii
si pret

Date de plecare:

Ziua 1

Bine ai venit în Maroc.

În Casablanca vei fi întâmpinat de echipa RINA Adventures și condus la Rabat, unde te așteaptă un hotel foarte confortabil. După o masă copioasă, pornim într-o plimbare pentru a ne familiariza cu locul și pentru a simți bogăția culturală a destinației noastre. Vom face un tur al orașului și vom vizita marea piață Barbară din Malach, un loc plin de ghicitori, jongleri, îmblânzitori de şerpi și sute de comercianți. Nu vei mai întâlni nicăieri în lume o astfel de atmosferă. Ne întoarcem la hotel pentru odihnă.


Ziua 2

Orașele nordice.

Părăsim hotelul și facem un tur al orașului Rabat, oprindu-ne la cele mai importante atracții turistice, printre care Palatul Regal și câteva locuințe tradiționale construite din lut, denumite Kasbah. Apoi ne îndreptăm spre fascinantul oraș Meknes. Locul cuprinde câteva dintre cele mai bine conservate ruine romane, mozaicuri colorate și relicve rare. Înainte să ne întreptăm spre hotel, cinăm la un restaurant cu specific local și ne bucurăm de magnifica bucătărie marocană.


Ziua 3

Cartierul evreiesc și folclorul local.

După micul-dejun descoperim cele mai frumoase cartiere din Marrakech, printre care Melach și cartierul evreiesc, cu sinagogi pitorești și o arhitecură rustică minunată. Ne plimbăm pe aleile bazarului Souz, fermecați de amestecul de culori, sunete și arome emanate de standuri. Încheiem ziua cu o cină festivă și un spectacol de folclor, iar apoi ne retragem spre hotel, obosiți dar foarte fericiți.


Ziua 4

La poalele Munților Atlas.

Ne reunim pentru a porni în prima zi de aventuri off road. Plecăm spre poalele Munților Atlas și ne oprim la Ifrane, un loc faimos pentru viața sălbatică din regiune. Aici vei avea ocazia să vezi maimuța Macaque, o specie pe cale de dispariție. După o plimbare prin pitorescul oraș, ne îndreptăm spre Melilla, un oraș ai cărui locuitori sunt în cea mai mare parte de origine spaniolă. Ajungem la luxosul hotel Bne Mallal unde ne cazăm și ne bucurăm de o seară de răsfăț și de o cină delicioasă.


Ziua 5

Spre Munții Atlas.

Ne îmbarcăm în jeepuri și plecăm spre mărețele culmi ale Munților Altas. Vizităm un sat situat la 2200 de metri altitudine, ai cărui locuitori sunt de origine barbară și nu au părăsit niciodată mica lor așezare. Vei vedea cu ochii tăi cum trăiesc locuitorii munților. Ne apropiem și mai mult de cultura locală și ne cazăm în locuințe aparținând familiilor locale.


Ziua 6

Experiență off road în Canionul Dades.

Pe măsură ce urcăm Munții Atlas, descoperim tot mai multe lacuri alpine. Vizităm Valea Dades și, cu ajutorul jeepurilor noastre, ajungem în locații unice de unde admirăm priveliști de vis asupra împrejurimilor. Un mic sat cu case de lut ne va fi gazdă în această seară și ne va oferi o cină tradițională nemaipomenită.


Ziua 7

Din Valea Dades spre culmile munților.

Părăsim Valea Dades și continuăm călătoria în munți traversând o trecătoare care ne conduce spre Jebel Saharo, o regiune a deșertului Sahara. Traversăm Jebel Saharo și ajungem în trecătoarea Tizi n Tazazert, situată la o altitudine de 2313 metri. Aici ne oprim pentru a admira piscurile crestate și peisajul magnific. Ne îndreptăm spre următoarea vale și trecem prin livezi și câmpii îngrijite. După o oprire scurtă la K'nob, ajungem în orașul Zagora unde ne cazăm și ne odihnim.


Ziua 8

Experiență off road în Sahara.

Ne trezim nerăbdători să ajungem în următoarea nostră destinație: Sahara. În jeepuri, călătorim prin dune de nisip și ajungem la triburile nomade cunoscute drept "poporul Tuareg". Vei avea un șoc cultural când vei afla cum supravițuiesc aceste triburi, în condițiile unui climat și-a unei geografii aspre. Facem un tur al dunelor îndepărtate și aflăm mai multe despre sălbăticia deșertului. Ne petrecem seara într-o tabără, sub o mare de stele.


Ziua 9

Răsăritul și o drumeție în Munții Anti Atlas.

Înainte de ivirea zorilor, ne trezim și așteptăm unul dintre cele mai frumoase răsărituri pe care le vei vedea vreodată - răsăritul în deșertul Sahara. Apoi pornim spre orașul Pom Zeigweed, unde facem o oprire scurtă înainte să urcăm culmile Munților Anti Atlas. Petrecem o seară de răsfăț la un hotel luxos din Ouarzazate.


Ziua 10

Din Atlas spre Marrakech.

Părăsim Ouarzazate și ne îndreptăm spre Marrakech, cu Munții Atlas ținându-ne companie. Ne oprim la Ait Benhaddou unde ne plimbăm prin labirintul de alei dintre casele Kasbahs. După-amiază urcăm prin Vadi Melach și ajungem în Tiluwate, unde vizităm un vechi palat. Traversăm Munții Atlas pe un drum șerpuit și coborâm spre Marrakech, unde ne cazăm la hotel. Ne petrecem seara în piața "Jama el Panna", un loc ideal pentru cumpărături și pentru a explora frumusețea orașului.


Ziua 11

Momente memorabile în Marrakech.

Marrakech merită vizitat pe îndelete, așa că îi dedicăm întreaga zi. Mai întâi ne oprim la turnul Habahava pentru o priveliște de vis asupra orașului și apoi vizităm sinagoga din Medina. Pentru restul zilei, vei fi liber să explorezi orașul în voie. Poți să te relaxezi cu o cană de cafea locală sau să faci câteva cumpărături, iar seara să te bucuri de luxul hotelului.


Ziua 12

Despărțirile sunt dificile.

Planul pentru această zi depinde de orarul zborurilor de întoarcere. Pornim pe coasta Atlanticului spre Casablanca și, în funcție de timp, vizităm cea mai mare moschee din Maroc și alte locuri de interes din oraș. Ne despărțim cu greu de aceste locuri minunate și ne îndreptăm spre aeroport.

Preț

1685€/persoană - cazare 2 persoane în cameră dublă, 4 persoane în jeep

1428€/persoană cu jeep privat

Suplimentul pentru camera single variaza si este disponibil la cerere.


Prețul include

 • pensiune completă
 • transportul cu jeepuri Mistsubishi Pajero sau cu echivalentul lor, cu 4 pasageri/jeep
 • costul carburanților
 • o "cutie cu bunătăți" în fiecare jeep, conținând gustări, cafea etc.
 • transportul între locații
 • bacșișurile pentru localnici
 • cazarea la hotel de 3/4 stele
 • apă minerală în fiecare zi
 • taxe de intrare la rezervațiile naturale, parcurile și spectacolele din program
 • ghid profesionist din echipa RINA Adventures
 • ghid local
 • personal jeep

Prețul nu include

 • zborurile spre și de la destinație
 • asigurările de călătorie personale și de bagaj aferente sejurului
 • cheltuieli personale (băuturi în timpul meselor, suveniruri, etc.)
 • taxele de viză și aeroport

Destinații