Pe drumul lui Ginghis Han în Mongolia

Mongolia se învecinează la nord cu Rusia și la sud, est și vest cu China. Țara are o istorie bogată și fascinantă, cu povești despre perioade de dominație mondială, în special în era lui Ginghis Han, cel care a pus temeliile statului în 1206. Circuitul off road RINA Adventures te conduce în inima Mongoliei, unde vei vedea cu ochii tăi cum trăiesc nomazii și vei experimenta cultura celor care trăiesc pe vastul teritoriu mongol. Traversăm această țară extraordinară cu vehicule 4x4 și campăm pe malul lacurilor, călătorim pe cai, participăm la ritualurile șamanilor și înțelegem mai multe despre viața mongolilor, al căror trai s-a schimbat foarte puțin de-a lungul secolelor. Vei avea parte de o experiență unică și vei înțelege de ce Mongolia este una dintre cele mai populare destinații pentru circuite 4x4.

Circuit 13 zile
Contacteaza-ne pentru detalii
si pret

Date de plecare:

Ziua 1

Bine ai venit în Mongolia.

Ajungem în Ulan Bator, cel mai mare oraș din Mongolia. Facem un scurt tur al capitalei înainte să ne cazăm la hotelul de 4 stele. Apoi ai timp liber pentru a explora orașul sau pentru a te bucura de facilitățile hotelului.


Ziua 2

Off road spre Gobi.

Dimineața ne îmbarcăm în jeepuri și pornim off road spre est, pe dune de nisip. Traversăm văi sălbatice și sate pitorești așezate pe dealurile deșertului Gobi. Spre seară ajungem în tabără, unde suntem cazați în corturi tradiționale destinate oaspeților, denumite Ger.


Ziua 3

Kharkhorin.

Începem ziua cu o călătorie de 90 de minute spre Kharkhorin, locul de unde a pornit Ginghis Han în campania de cucerire a lumii. Facem un tur al orașului Kharkhorin și ne oprim în magazine de antichități, în piețele locale și la mănăstiri budiste. Traversăm munții Mongoliei, cu peisajele lor magnifice, și ne oprim la un izvor termal natural, unde înnoptăm în corturile Ger.


Ziua 4

Drumeție în munții Mongoliei.

Astăzi ne aventurăm pe jos în munții Mongoliei și explorăm un peisaj format din stânci uimitoare și câmpii vaste. După o zi lungă, ne retreagem în corturile Ger pentru odihnă.


Ziua 5

Vulcanul Khorgo.

Ajungem la Khorgo, care este un vulcan inactiv. Locul este cunoscut drept "Elveția Mongoliei" datorită abundenței pădurilor, râurilor și peșterilor. După un prânz în aer liber, pornim pe jos pentru a explora împrejurimile și a afla mai multe despre istoria acestui loc, în timp ce admirăm priveliștile de vis. Seara ne întoarcem la corturi.


Ziua 6

Zi de relaxare.

Ziua este dedicată în întregime relaxării. Vei avea timp din plin să te obișnuiești cu atmosfera acestor locuri extraordinare. Dacă dorești, poți să optezi pentru o drumeție călare spre Lacul Terkiin Tsagaan Nuur, care îți va oferi o nouă perspectivă asupra peisajului magnific. Ne petrecem noaptea în corturile Ger.


Ziua 7

Pe urmele nomazilor.

Ne îmbarcăm în jeepuri și pornim spre o tabără Ger nomadă pentru a cunoaște localnicii și pentru a afla mai multe despre stilul lor de viață. Apoi ne aventurăm spre un lac alpin, unde ne instalăm tabăra pe malul apei de cristal și cinăm în jurul focului.


Ziua 8

Lacurile Erhil și Hovsgol.

Începem ziua printr-o vizită la cimitirul unde sunt îngropați marii lideri mongoli și învățăm mai multe despre figurile istorice care au participat la construirea acestei țări extraordinare. Ne oprim să ne dezmorțim și să facem o plimbare relaxantă la lacurile Erhil și Hovsgol. Locul este unul dintre cele mai frumoase din Mongolia. Vei avea timp din plin să explorezi împrejurimile, să vezi sălbăticia și să cunoști nomazii.


Ziua 9

Experiență șamanică.

Ne petrecem dimineața pe malul râului și pornim să vizităm triburile ale căror locuitori trăiesc la fel ca străbunii lor. Urmează o plimbare pe cal de-a lungul câmpiilor și o oprire la un șaman pentru a observa o ceremonie tradițională. Spre seară ne întoarcem în tabără pentru odihnă.


Ziua 10

Orașul Mormon.

Orașul Mormon este următoarea noastră destinație. Vizităm piețele imense și magazinele cu obiecte tradiționale lucrate manual. Orașul are atât de multe de oferit încât nu te vei mai sătura să-l explorezi. După zilele petrecute în munții Mongoliei, în Mormon te vei simți ca într-o oază din deșert.


Ziua 11

Gorkhi Terelj.

Zburăm de la Mormon spre Ulan Bator, de unde pornim cu jeepurile spre parcul național Gorkhi Terelj. După un tur al rezervației, ne instalăm tabăra și ne odihnim.


Ziua 12

Munții Terelj.

În prima parte a zilei, explorăm magnificii munți Terelj călare. Ne oprim pentru un picnic, iar apoi ne întoarcem la Ulan Bator și ne cazăm la un hotel de 4 stele. Seara, poți alege între a te relaxa la luxosul hotel și a explora orașul.


Ziua 13

Ultima zi.

Dimineața vei avea timp liber pentru cumpărături și, în funcție de timp, ghidul nostru ne va conduce spre câteva dintre atracțiile turistice principale din Ulan Bator, printre care muzeul dedicat trecutului comunist din Mongolia. Apoi vei fi condus la aeroport pentru zborul de întoarcere.

Preț

2485€/persoană - cazare 2 persoane în cameră dublă, 4 persoane în jeep

Suplimentul pentru camera single variaza si este disponibil la cerere.


Prețul include

 • pensiune completă
 • transportul cu jeepuri Mitsubishi Pajero sau cu echivalentul lor, cu 4 pasageri/jeep
 • costul carburanților
 • o "cutie cu bunătăți" în fiecare jeep, conținând gustări, cafea etc.
 • transportul între locații
 • bacșișurile pentru localnici
 • cazarea la hotel de 3/4 stele
 • apă minerală în fiecare zi
 • taxe de intrare la rezervațiile naturale, parcurile și spectacolele din program
 • ghid profesionist din echipa RINA Adventures
 • ghid local
 • personal jeep

Prețul nu include

 • zborurile spre și de la destinație
 • asigurările de călătorie personale și de bagaj aferente sejurului
 • cheltuieli personale (băuturi în timpul meselor, suveniruri, etc.)
 • taxele de viză și aeroport

Destinații