Munţii Himalaya Indieni

Circuitul în Himalaya indiană este un traseu 4x4 off road unic, care explorează culturi diverse, peisaje care îți taie răsuflarea și o varietate mare de tradiții, credințe, specialități culinare, limbi, ritualuri și filosofii de viață. Localizați în jurul hotarelor Indiei, Munţii Himalaya indieni sunt ceea ce pelerinii numesc "casa zăpezii". Munții abundă în locuri fascinante și inspiră admirație tuturor celor care locuiesc acolo sau le străbat potecile. Lanțul muntos este casa multor triburi cu culturi și tradiții diferite. Ascunși în regiuni izolate, localnicii sunt foarte primitori și prietenoși. În vasta întindere alpină vei descoperi și temple, mănăstiri, râuri, ghețari și văi pitorești. RINA Adventures te invită la o călătorie în inima munților Himalaya care îți va da ocazia să te redescoperi pe tine însuți, în timp ce explorezi o geografie unică pe glob. Traseele noastre te vor duce pe cărări puțin umblate și îți vor face cunoștință cu poporul ospitalier și divers care trăiește în aceste locuri magnifice. Îți garantăm o experiență autentică într-unul dintre puținele locuri din lume unde civilizația și turismul nu au reușit să pătrundă și să schimbe frumusețea naturală.

Circuit 12 zile
Contacteaza-ne pentru detalii
si pret

Ziua 1

Sosire în Delhi.

Vei fi întâmpinat și condus la Ashok Country Resort pentru micul-dejun. Apoi ne vom îndrepta spre gara New Delhi unde ne vom îmbarca în trenul Shatabdi Express, cu direcția Chandigarh. Odată ajunși la Shimla și cazați la hotel, vei avea ocazia să te dezmorțești și vom lua prânzul la un restaurant local. După prânz, vom face o plimbare prin Shimla. Orașul este faimos pentru clădirile sale cu tudorbethan şi neo-arhitectură gotică, care sunt o reminiscenţă a epocii coloniale. Dealul Jakhu este cel mai înalt punct al orașului și oferă o panoramă de vis asupra locului și spre culmile munților acoperite de zăpadă. Pe deal vom vizita și templul Hanuman, care este totodată și un loc de joacă pentru numeroase maimuțe. Vom cina și ne vom odihni la hotelul Clarks sau la hotelul Eastbourne.


Ziua 2

Shimla - Thanedar.

Începem ziua devreme cu micul-dejun la hotel și apoi pornim spre Thanedar trecând prin Sahran și valea Baspa. Intrăm în Thanedar printr-o livadă imensă de meri, așezată pe fundalul dealurilor albastre, colorate pe alocuri de plantații galbene de muștar. Facem un popas și luăm prânzul la un hotel local și apoi ne îndreptăm spre Lacul Tani-Jubbar. Pădurea din jurul vârfului Hattu este faimoasă pentru bogăția de floră și faună și pentru sălbăticia sa. La Biserica St. Mary aflăm mai multe despre istoria fascinantă a locului. Ne întoarcem la hotel pentru cină și pentru a discuta despre experiențele zilei.


Ziua 3

Thanedar - Narkanda - Sangla.

Pornim într-o călătorie lungă, cu pauză pentru prânz. Ajungem la Sangla, unde ne cazăm în tabăra Banjara. Valea Sangla este situată la o altitudine de 2713 metri și este parte din districtul Kinnaur. Locul mai este cunoscut și ca Valea Baspa, de la râul cu același nume care o străbate. La Sangla vizităm cetatea Kamru, localizată într-un peisaj cu adevărat pitoresc. Pentru a intra în cetate trecem prin mai multe porți și aflăm legendele interesante ale zidurilor care ne înconjoară. Apoi ne îndreptăm spre satul Barseri situat pe platoul din Valea Baspa, la 8 kilometri de Sangla. Cinăm și ne petrecem restul serii în tabăra Banjara.


Ziua 4

Sangla.

Petrecem încă o zi grozavă în Sangla pentru a descoperi împrejurimile și pentru a vizita mai multe locuri interesante precum cursul superior al râului Baspa și zona Chitkul.


Ziua 5

Sangla - Kalpa.

Luăm micul-dejun în tabără și pornim spre Kalpa. Pe drum ne oprim pentru un picnic. Kapla este un loc de basm, așezat la o altitudine de 3322 de metri, în regiunea Himachal Pradesh. Kapla este situat la poalele impunătorilor munți Kinnaur Kailash și ale vârfurilor Shivling, care ajung până la o amețitoare înălțime de 6096 de metri. Culmile care străpung norii și par să ajungă în până în rai încercuiesc întreaga regiune. Odată ajunși în Kapla, vom avea ocazia să admirăm munții în toată splendoarea lor și ne vom bucura de un apus fantastic. Încheiem această zi specială cu o vizită la o mănăstire veche de secole și în satul Chini. Luăm o cină copioasă și ne odihnim la Vila Kinar.


Ziua 6

Kalpa - Tabo.

După micul-dejun, ne îndreptăm spre Tabo, cu prânzul la pachet. Tabo este poarta de intrare spre Valea Spiti și este interesant prin faptul că se află în puținele puncte care fac trecerea dintre Munții Himalaya și Trans-Himalaya, fără a străbate o trecătoare. Tabo se află la intersecția a două vechi drumuri comerciale și este unul dintre cele mai mari centre de învățături și tradiții budiste. Ajungem la Tabo după-amiază și, după ce ne cazăm, ne îndreptăm spre frumoasa Mănăstire Tabo, veche de peste 1 000 de ani și unul dintre cele mai celebrate locuri de cult din Munții Himalaya. Ziua se încheie cu o cină delicioasă și cu relaxare la hotel.


Ziua 7

Mănăstirea Tabo.

Frumusețea unică a Mănăstirii Tabo și rolul său fundamental în păstrarea tradițiilor budismului indo-tibetan de-a lungul secolelor fac din loc un monument istoric magnific. Complexul Mănăstirii Tabo cuprinde nouă altare construite între secolele al X-lea și al XV-lea. În templul principal sunt păstrate numeroase documente istorice, picturi, sculpturi și inscripții murale. Cinăm și ne odihnim în Dewachen.


Ziua 8

Tabo - Râul Pin.

Călătorim spre Valea Pin, locul unde se află una dintre cele mai vechi mănăstiri din regiune. Valea găzduiește și un parc național, unde vei avea ocazia să vezi mai multe animale pe cale de dispariție, printre care capra siberiană, leopardul zăpezilor, bharal - capra albastră de Himalaya, lupul tibetan, vulpea roșie și cocoșul zăpezilor. Printre speciile rare de păsări vei întâlni potârnichea zăpezilor, vânturelul, vulturul cu barbă și faimoasa pajură. În Valea Pin vom vizita și așezări culturale unice. Gompa Kungri este o fortificație construită în jurul anului 1330 și este lăcașul principal al sectei Nyingma-pa. Mănăstirea Dhankar a fost ridicată acum aproape 1000 de ani și a servit multor scopuri de-a lungul istoriei, de la capitală a regiunii Spiti, până la închisoare. Cinăm și ne odihnim peste noapte la tabăra Banjara.


Ziua 9

Satele Kibber și Ki.

Luăm micul-dejun și prânzul la pachet și pornim spre Kibber. Ne petrecem întreaga zi în satele Kibber și Ki. Satul Ki este unic în regiune pentru că oferă o priveliște spre Kaza de la o altitudine de 4115 metri. Mănăstirea din sat este o îngrămădire de camere joase și coridoare strâmte, construite în jurul unui deal conic. În 1980, în acest loc a murit învățătorul lui Dalai Lama. Kibber este satul situat la cea mai mare altitudine din lume, 4200 de metri. Kibber este foarte aproape de granița tibetană și este populat în cea mai mare parte de budiști tibetani. Caracterul cald și împăciuitor al localnicilor este în perfectă armonie cu pășunile verzi din jurul satului. După un tur al acestor sate pitorești, ne continuăm călătoria spre Kaza. Cinăm și ne odihnim la tabăra Banjara.


Ziua 10

Kaza - Manali.

Ne trezim în zori și, după micul-dejun, pornim spre Manali și traversăm trecătoarea Rohtang, situată la o altitudine de 3978 de metri. Trecătoarea se află la 51 de kilometri de orașul Manali și de Lacul Doshohar, un faimos loc de pelerinaj. Ajungem la Manali spre seară și ne cazăm la hotelul Mayflower.


Ziua 11

Explorând Manali.

Manali este situat în partea de nord a Văii Kullu. Vei fi fermecat de panorama din Manali spre culmile muntoase înzăpezite și acoperite de păduri. În prima jumătate a zilei facem un tur al orașului Manali și vizităm locuri precum Templul Vashisht, Templul Hadimba și Castelul Naggar. Toate aceste monumente sunt extrem de bogate în cultură și istorie. Cinăm și ne petrecem noaptea la hotelul Mayflower.


Ziua 12

Manali - Chandigarh - tren spre Delhi.

După micul-dejun la hotel, ne îndreptăm spre Chandigarh, de unde luăm trenul spre Delhi. De la gară, mergem la hotelul Broadway pentru cină și apoi la Ashok Country Resort din apropierea aeroportului. Vei avea la dispoziție o cameră pentru a te relaxa și odihni până la ora de plecare a avionului.

Preț

Circuitul este destinat grupurilor, iar prețul este calculat pentru un grup de 12 persoane.

Suplimentul pentru camera single variaza si este disponibil la cerere.


Destinații