Natura magnifică și viața urbană colorată din Turcia

În Turcia se află lanțul muntos Taurus. Râurile repezi și satele modeste ascunse în golul alpin îți vor arăta o Turcie pe care nu o bănuiai. Pe lângă peisajele neobișnuite, te vei bucura și de Turcia renumită pentru mâncărurile delicioase și generozitatea localnicilor. Numai o experiență 4x4, cu activități interesante și distractive, te poate apropia de aceste locuri unice și uimitoare. Vei vizita izvoarele lacurilor și râurilor Turciei, vei face rafting pe ape învolburate și vei avea ocazia să admiri panorame extraordinare, din puncte pe care numai cunoscătorii le știu. Cazarea în cabane pe malul lacului și o conversație cu mukhtar, bătrânul satului, sunt doar câteva dintre experiențele unice pe care le-am plănuit pentru tine. RINA Adventures te invită la o călătorie incredibilă în Munții Taurus.

Circuit 5 zile
Contacteaza-ne pentru detalii
si pret

Ziua 1

Inima vie a Turciei.

Ne întâlnim la aeroportul din Istanbul și pornim împreună în aventura turcească. Traversăm două poduri impresionante peste strâmtoarea Bosfor și nu ratăm șansa unei croaziere de-a lungul orașului Istanbul. Te vei bucura de o panoramă unică asupra frumosului oraș, atât în partea lui europeană cât și în cea asiatică. Ne continuăm turul printr-o vizită la Turnul Galata, iar apoi ne îndreptăm spre hotelul de 4/5 stele. După formalitățile de cazare, facem o plimbare pe străzile principale ale orașului, de la eleganta stradă Istiklal, spre podurile de peste Cornul de Aur. Ne oprim pentru a admira Istanbulul dintr-o nouă perspectivă, iar apoi ne îndreptăm spre unul dintre restaurantele remarcabile ale orașului, pentru o cină cu specific local.


Ziua 2

Spre tărâmul de vis.

Zburăm la Kaiseri și de acolo călătorim cu jeepurile spre Cappadocia. Pe drum descoperim treptat un tărâm de basm. Ne cazăm la hotel și apoi plecăm într-o plimbare pe bicicletă în Valea Goreme. Sub stânci, printre grote și formațiuni pietroase tufa, aflăm mai multe despre procesele geologice care au dat naștere peisajului fantastic, dar și despre cultura vechilor locuitori ai peșterilor. Trecem cu bicicletele prin piețele colorate ale Cappadociei și ne încheiem ziua cu o cină festivă, acompaniată de un spectacol de folclor și de dans din buric.


Ziua 3

Cerul este limita.

Ne trezim în zori și pornim spre platforma de lansare a baloanelor cu aer cald. Nu e nimic în lume mai grozav decât un zbor în balon peste frumoasa Cappadocie. Vei avea parte de o experiență minunată, călătorind în balon și admirând magnifica regiune dintr-o perspectivă unică. După experiența aeriană, coborâm în adâncurile orașului subteran Derinkuyu. Următoarea destinație este Valea Pali, cunoscută și ca "Valea Iubirii", unul dintre cele mai impresionante locuri din Cappadocia. Conurile tufa din Pali sunt printre cele mai înalte din regiune, iar formele lor ciudate îți vor incita imaginația.


Ziua 4

Înțelepciunea sacră a Istanbulului.

De la Kaiseri zburăm înapoi spre Istanbul, unde vizităm câteva monumente nemuritoare, printre care Biserica Hagia Sophia și minunatul Sultanahment sau Moscheea Albastră. Ne oprim și în popularele piețe locale. După câteva ore de timp liber în Marele Bazar, ne reunim pentru o cină festivă la unul dintre centrele comerciale ale orașului. Vei avea ocazia să guști câteva dintre delicioasele specialități culinare tradiționale.


Ziua 5

Plecarea.

Vom face încă un tur al orașului, iar apoi ne vom îndrepta spre aeroport cu bagajele pline de momente memorabile.

Preț

0€/persoană - cazare 2 persoane în cameră dublă, 4 persoane în jeep = € spre confirmare

Suplimentul pentru camera single variaza si este disponibil la cerere.


Prețul include

 • pensiune completă
 • transportul cu jeepuri Suzuki Grand Vitara sau cu echivalentul lor, cu 4 pasageri/jeep
 • costul carburanților
 • o "cutie cu bunătăți" în fiecare jeep, conținând gustări, cafea etc.
 • transportul între locații
 • bacșișurile pentru localnici
 • cazarea la hotel de 3/4 stele
 • apă minerală în fiecare zi
 • taxe de intrare la rezervațiile naturale, parcurile și spectacolele din program
 • ghid profesionist din echipa RINA Adventures
 • ghid local
 • personal jeep

Prețul nu include

 • zborurile spre și de la destinație
 • asigurările de călătorie personale și de bagaj aferente sejurului
 • cheltuieli personale (băuturi în timpul meselor, suveniruri, etc.)
 • taxele de viză și aeroport

Destinații