Pădurile subtropicale și piscurile Pontice

În Turcia se află lanțul muntos Taurus. Râurile repezi și satele modeste ascunse în golul alpin îți vor arăta o Turcie pe care nu o bănuiai. Pe lângă peisajele neobișnuite, te vei bucura și de Turcia renumită pentru mâncărurile delicioase și generozitatea localnicilor. Numai o experiență 4x4, cu activități interesante și distractive, te poate apropia de aceste locuri unice și uimitoare. Vei vizita izvoarele lacurilor și râurilor Turciei, vei face rafting pe ape învolburate și vei avea ocazia să admiri panorame extraordinare, din puncte pe care numai cunoscătorii le știu. Cazarea în cabane pe malul lacului și o conversație cu mukhtar, bătrânul satului, sunt doar câteva dintre experiențele unice pe care le-am plănuit pentru tine. RINA Adventures te invită la o călătorie incredibilă în Munții Taurus.

Circuit 7 zile
Contacteaza-ne pentru detalii
si pret

Date de plecare:

Ziua 1

Sosirea la Istanbul.

După sosirea la Istanbul, te conducem la hotelul din orașul Trabzon și, după formalitățile de cazare, ne bucurăm de o cină gustoasă. După cină, facem o plimbare prin centrul orașului și vizităm zona pietonală plină de magazine și cafenele.


Ziua 2

Esența Munților Pontici.

Ne începem ziua în inima regiunii Macka și vizităm faimoasa mănăstire suspendată Sumela. Continuăm prin a vizita rezervația naturală Altindere, cu satele ei pitorești și canalele impresionante. Apoi urcăm spre cumpăna apelor din Munții Pontici și trecem prin orășele aglomerate, care au pe fundal culmi alpine mărețe. După prânz, mergem de-a lungul coastei și ajungem la Yamurdere pentru o vizită scurtă dar plăcută. Spre seară ajungem la orașul costal Surmene, încercuit de livezi de aluni și de plantații de ceai. Nu te vei bucura doar de o priveliște mirifică, ci vei fi fermecat și de miresemle din aer, în timpul unei plimbări spre locul în care vom cina și ne vom distra.


Ziua 3

Spre culmile lanțului muntos Pontic.

Pornim spre sud spre cele mai înalte culmi ale Munților Pontici, care ajung la altitudini de peste 2000 de metri. În drumul nostru, vedem priveliști minunate spre plantații de ceai și ne oprim pentru a gusta un ceai dulce delicios, înainte să traversăm valea Anzaar, faimoasă pentru fermele de albine și pentru mierea locală.


Ziua 4

Capitala ceaiului din Turcia.

Trecem prin Yaila printr-un peisaj pitoresc cu cirezi de vite și o populație rurală care migrează în timpul lunilor de vară. Traversăm o trecătoarea și ne îndreptăm spre coastă. Ne oprim în Rize, capitala ceaiului din Turcia, unde luăm o cină copioasă și ne odihnim.


Ziua 5

Aventură 4x4 cu peisaje de vis.

Traversăm trecătoarea Ovit și ajungem în Valea Choro, unde suntem înconjurați de un peisaj rural specific turcesc, de piscurile Pontice la nord și de Marea Neagră la sud. Vei avea parte de o zi uimitoare a extremelor, în călătoria noastră între culmile Pontice, care ajung la o altitudine de 3000 de metri, și bazinul râului Choros, cu o biodiversitate extraordinară și o geologie unică. Următoarea noastră destinație este satul Sarigol, așezat pe malul râului Barhal. Orașul se află în apropierea unui dig impresionant și se oglindește în apele limpezi ale râului. Ne odihnim într-o cabană și ne pregătim pentru aventurile din ziua următoare.


Ziua 6

Canale navigabile, cina cu un localnic și coasta Mării Negre.

După micul-dejun urcăm spre satul Barhal, unde ne dezmorțim cu o plimbare de-a lungul unui canal și printre casele pitorești ale localnicilor. Vizităm o biserică georgiană care datează din secolul al X-lea și aflăm mai multe despre istoria fascinantă a lăcașului de cult. Următoarea destinație este Artvin, unde se află în desfășurare un proiect impresionant de construire a unui dig, și ne oprim la borna de hotar a orașului pentru a asculta istoria locului. Apoi ne îndreptăm spre coasta Mării Negre și ne oprim în Trabzon pentru a înnopta.


Ziua 7

Ziua de rămas-bun.

În funcție de orarul zborurilor de întoarcere, vom încerca să vizităm mai multe atracțiie turistice în ultima zi și să lăsăm câteva ore libere pentru cumpărături.

Preț

1078€/persoană - cazare 2 persoane în cameră dublă, 4 persoane în jeep

Suplimentul pentru camera single variaza si este disponibil la cerere.


Prețul include

 • pensiune completă
 • transportul cu jeepuri Suzuki Grand Vitara sau cu echivalentul lor, cu 4 pasageri/jeep
 • costul carburanților
 • o "cutie cu bunătăți" în fiecare jeep, conținând gustări, cafea etc.
 • transportul între locații
 • bacșișurile pentru localnici
 • cazarea la hotel de 3/4 stele
 • apă minerală în fiecare zi
 • taxe de intrare la rezervațiile naturale, parcurile și spectacolele din program
 • ghid profesionist din echipa RINA Adventures
 • ghid local
 • personal jeep

Prețul nu include

 • zborurile spre și de la destinație
 • asigurările de călătorie personale și de bagaj aferente sejurului
 • cheltuieli personale (băuturi în timpul meselor, suveniruri, etc.)
 • taxele de viză și aeroport

Destinații